Stichtse Vecht en Wijdemeren
info@hbovechtenomstreken.nl

Bewonersbijeenkomsten

Bewonersbijeenkomst 3

Verslag bewonersbijeenkomsten van de Huurdersbelangenorganisatie van Vecht en Omstreken

24 februari en 5 maart 2020

Mijn badkamer van 50 jaar oud wordt niet vervangen, waarom wordt mijn huur elk jaar verhoogt terwijl de woningmarkt helemaal op slot zit, ik heb al drie keer lekkage gehad en dit wordt niet opgelost. Dit is een greep uit alle vragen die wij van jullie kregen op de huurdersbijeenkomsten van begin 2020.

De eerste twee bewonersbijeenkomsten van de huurdersbelangenorganisatie van Vecht en Omstreken zijn succesvol verlopen. De opkomst was in Breukelen en in Loosdrecht zeer goed. En we hebben onder het genot van een hapje en een drankje met elkaar gesproken over veel onderwerpen.

Opening van de avond

Elmar de Ridder als voorzitter en Martin van der Schagt als vicevoorzitter heette iedereen welkom en gaven een korte presentatie over het oprichten van de stichting. Zo is verteld dat wij onafhankelijk zijn van Vecht en Omstreken. En de andere vrijwilligers werden ook voorgesteld. Er werd wat verteld over alles waar wij mee bezig zijn en wat er al bereikt is in ons korte bestaan.

Als u wat meer wil lezen over wat wij allemaal doen kan dat op de pagina Wat doen wij

Stellingen

Daarna was het tijd om in groepjes over een aantal stellingen na te denken:

  • Ik vind het redelijk dat ik d.m.v. extra huurverhoging betaal voor een nieuwe badkamer
  • Ik vind het redelijk om mee te betalen aan de verduurzaming van mij woning
  • Het is logisch dat mensen die meer verdienen meer huur betalen
  • Wat zou onderdeel moeten zijn van een service abonnement

Iedereen kreeg de kans om hun ideeën toe te voegen en dat leverde tientallen reacties op.

Hoe nu verder?

Eind april hebben wij een afspraak bij Vecht en Omstreken om in ieder geval de opmerkingen over het onderhoud en het vervangen van de badkamers/keukens te bespreken. Wij komen hier later in het jaar bij u op terug.

Er is op het moment de wens vanuit Vecht en Omstreken om een service abonnement aan te gaan bieden. Wij gaan hier advies op uitbrengen en nemen de opmerkingen vanuit de bewoners daarin mee.

Wij willen alle bewoners die aanwezig zijn geweest hartelijk bedanken voor alle input. Dit is voor ons heel belangrijk om zo goed mogelijk voor uw belangen op te komen.

 

 

 

 

 

Bewonersbijeenkomst 5
Bewonersbijeenkomst 4
Logo taartjes

 

Vergroten tekst
Kies achtergrondkleur