Stichtse Vecht en Wijdemeren
info@hbovechtenomstreken.nl

Voorrang voor huurders

Huurders krijgen voorrang bij het kopen van voormalige huurwoningen

Als huurdersbelangenorganisatie zetten wij ons graag in voor een verbetering van de doorstroming op de woningmarkt.

In principe zijn wij als huurdersorganistatie tegen de verkoop van huurwoningen. Omdat dit in de praktijk toch voorkomt vinden wij dat deze woningen eerst aangeboden moeten worden aan huurders. Dan kunnen de huurders doorstromen en komt er een sociale huurwoning vrij.

Daarom zijn wij ook blij dat Woonstichting Vecht en Omstreken voormalige huurwoningen eerst aan gaat bieden aan huurders. Wij hebben hier begin 2020 om gevraagd na aanleiding van de verkoop van een woning in Loenen aan de Vecht.

Bent u huurder en heeft u interesse in het kopen van een voormalige huurwoning? Stuur dan een e-mail met uw gegevens naar info@vechtenomstreken.nl. U ontvangt dan bericht, als er weer een woning in de verkoop komt.  

De eerste woning staat ondertussen te koop. Meer informatie vindt u op de website van Vecht en Omstreken

https://www.vechtenomstreken.nl/nieuws/nieuwsbericht/in-de-verkoop-met-voorrang-voor-huurders